Είπαν για εμένα

Η γνωριμία μου με την κυρία Αλεξανδρή προέκυψε μέσω της απόφασης να καταφύγω στην λύση της μεταβολομικής, με σκοπό την απώλεια βάρους και γενικότερα την βελτίωση της υγείας μου. Έχω κάνει δεκάδες δίαιτες στο παρελθόν και έχω γνωρίσει αρκετούς διατροφολόγους. Το αποτέλεσμα πάντα το ίδιο. Γρήγορη απώλεια βάρους στην αρχή και μετά από λίγους μήνες ξανά τα ίδια. Από το πρώτο ραντεβού με την κυρία Αλεξανδρή κατάλαβα ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει εδώ. Η προσέγγιση της είναι άμεση, φιλική και ξεκάθαρη. Δεν ξεκίνησε να μου αναλύει απλά ένα πρόγραμμα διατροφής αλλά προσπάθησε να κοιτάξει πίσω από την βιτρίνα και να ανακαλύψει τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα. Μέσα από την κουβέντα αναλύσαμε τις κακές διατροφικές συνήθειες που είχα αλλά κυρίως την αιτία που αυτό συνέβαινε. Το αποτέλεσμα ήταν να με κάνει να καταλάβω τον φαύλο κύκλο στον οποίο βρισκόμουν και να με βοηθήσει να βγω από αυτόν με πολύ χρήσιμες συμβουλές. Δεν θα μιλήσω για κιλά και χρονικά διαστήματα γιατί, όπως με βοήθησε να καταλάβω η κυρία Αλεξανδρή, σημασία δεν έχει το τι γράφει η ζυγαριά, σημασία έχει να τα βρούμε με τον εαυτό μας, να τον σεβόμαστε, δίνοντας του τροφή που αξίζει και όλα τα άλλα θα έρθουν αργά ή γρήγορα!
Δ. Μ.
Η Δήμητρα είναι καταπληκτική διατροφολόγος κ άνθρωπος! Αφιερώνει χρόνο για να γνωρίσει καλά τον ασθενή κ έχει μια ολιστική φιλοσοφία που περιλαμβάνει σώμα κ μυαλό. Είναι ήρεμη κ καθησυχαστική, πράγμα που βοηθάει πολύ τους ασθενείς. Γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο της κ έχει πάθος για αυτό. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Γ. Β.
Γνώρισα την Δήμητρα Αλεξανδρή στο γραφείο της με σκοπό την βελτίωση της υγείας μου μέσω της μεταβολομικής . Μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και σιγουριά από το πρώτο ραντεβού, εντύπωση πού επιβεβαιώθηκε στην συνέχεια. Καταρτισμένη, πρόθυμη να σε ακούσει και να σου δώσει εξατομικευμένες λύσεις, με άψογη επαγγελματική συμπεριφορά. Την συγχαρώ για την απόφαση να δημιουργήσει δική της εταιρεία. Έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα και την πείρα για να συμβάλει στην βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που θα την εμπιστευτούν. Της εύχομαι καλή σταδιοδρομία και σάς την συστήνω ανεπιφύλακτα.
Μ. Π.
Έχω πολλαπλή σκλήρυνση από το 2001 κι έχω ακολουθήσει διάφορες θεραπείες μέσω της δυτικής ιατρικής, αλλά και εναλλακτικές. Τον Οκτώβριο του 2014 ξεκίνησα μεταβολομική και τη συνεργασία μου με τη Δήμητρα. Όταν έκατσα για πρώτη φορά στο γραφείο της, κοίταξε τα αποτελέσματα των εξετάσεων μου και με ρώτησε "Τι τρως;". Άρχισα να της λέω θεωρώντας ότι κάνω πολύ καλή διατροφή αφού ακολουθούσα κάποια απ’ αυτά που πρότεινε το ίντερνετ γι’ ανθρώπους με πολλαπλή σκλήρυνση. Η απάντηση της με αφόπλισε "τρως πολύ ζάχαρη" μου λέει ‘μα δεν τρώω ζάχαρη’ απαντώ. ‘Πλανάσαι’ μου λέει και άρχισε να μου εξηγεί πως να διαβάζω τις ετικέτες των τροφίμων και τις κρυφές πηγές ζάχαρης. Μετά, ξανακοίταξε τα αποτελέσματα των εξετάσεων μου και μου εξήγησε ότι η διατροφή που κάνω ουδεμία σχέση έχει με τις βιταμίνες που μου λείπουν. Μου εξήγησε απλά, αλλά με επιστημονικά επιχειρήματα τι διατροφή θα πρέπει να ακολουθώ βάσει των αναγκών μου. Έφυγα παίρνοντας μαζί μου την διατροφή που πρέπει να ακολουθήσω, κάποιες συνταγές με υλικά που για πρώτη φορά άκουγα (πχ αλεύρι αμυγδάλου) και την απορία...’θα τα καταφέρω;’. Στην αρχή μου φάνηκε πολύ δύσκολο να αλλάξω τη διατροφή και τις συνήθειες τόσων χρόνων. Είχα πολλές απορίες και τη ρωτούσα συνέχεια. Και ήταν πάντα εκεί. Λίγους μήνες μετά άρχισα να βλέπω τη διαφορά, έχασα 8 κιλά (από 60 έφτασα στα 52-με ύψος 1,63- αν θυμάμαι τόσα λίγα κιλά πρέπει να ήμουν στο δημοτικό ). Όμως το πιο σημαντικό ήταν ότι είχα ενέργεια, δεν είχα καθόλου κόπωση ( συνηθισμένο σύμπτωμα στη σκλήρυνση). Στο δεύτερο ραντεβού μας, με ρώτησε ‘σου λείπει κάποιο φαγητό ή γλυκό;’. Σκέφτηκα ότι ήταν ερώτηση παγίδα και θα πάρει επικριτικό ύφος όταν της πω ότι μου έλειπε το παστίτσιο και το μιλφέιγ. Όμως φάνηκα γενναία και απάντησα....κι έκανα καλά γιατί η απάντηση που έδωσε ήταν ‘λείπει στο σώμα σου ή στο μυαλό σου;’ Έτσι ξεκίνησε η διατροφική μου επανεκπαίδευση που δεν μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνει και εσωτερικές αλλαγές. Από τον τρόπο που επιλέγω τις τροφές μου κατανοώ τη διάθεση μου, το σώμα μου και γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου. Σήμερα ξέρω πότε θέλω πραγματικά να φάω φασολάκια ή μπάμιες ή παστίτσιο, πότε θέλω να φάω κουλουράκι και ποτέ μιλφέιγ. Σήμερα έχω την ευθύνη για την διατροφή μου μιας και έμαθα πώς να συνδυάζω τις τροφές χωρίς να στερούμαι, τι να τρώω όταν χρειάζομαι ενέργεια, πώς να διατηρώ το βάρος μου, να σέβομαι τις διατροφικές επιλογές μου εφ’όρου ζωής. Σ’ ευχαριστώ Δήμητρα μου για την στήριξη, την υπομονή, την διατροφική μου επανεκπαίδευση!
Δ. Γ.
H Δήμητρα υπήρξε ο επαγγελματίας τον οποίο συνάντησα σε μια αρκετά δύσκολη στιγμή για την υγεία μου. Η νόσος Crohn απαιτεί πάνω απ’ όλα σωστές κατευθύνσεις, τις οποίες με ετοιμότητα και επαγγελματισμό μου παρείχε. Πάντοτε σαφής σε κάθε απάντηση και πάντοτε παρούσα σε κάθε ερώτηση, με έκανε να νιώθω ασφαλής για κάθε διατροφική επιλογή ή αποκλεισμό. Επεξηγηματική, όταν το ζητούσα και παράλληλα άμεση με τέτοιο τρόπο που δημιουργούσε πάντοτε μια αίσθηση οικειότητας. Ψυχολογικά υποστηρικτική, καλή ακροατής, με ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση, προσαρμοστικότητα και επικοινωνιακές δεξιότητες που δημιουργούσαν πολλές φορές ανακούφιση. Πολύ σύντομα, ούσα συνεπής στις οδηγίες της, είδα βελτίωση στις εντερικές μου διαταραχές και είδα να επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις. Σύντομα προσαρμόστηκα και άλλαξα τον τρόπο ζωής μου, αποκλείοντας μόνιμα τροφές που συνειδητοποίησα η ίδια, μέσα από τη διαδικασία, ότι δεν είναι βοηθητικές. Έμαθα να ακούω το σώμα μου. Καταλήξαμε ουσιαστικά σε μία αυτοεκπαίδευση, που μου παρείχε αυτονομία, με παράλληλη αίσθηση ασφάλειας ότι ο επαγγελματίας θα είναι εκεί.
Λ. Π.
Ο χρόνος σε κάθε αίθουσα αναμονής είναι "εκνευριστικός". Όταν επιτέλους έφτασε η στιγμή να περάσω στο γραφείο της Δήμητρας, δεν μπήκα μόνος. "Κουβαλούσα" τη μισή μου πίστη, λίγη προκαταβολική απογοήτευση και μια διάθεση του στυλ: "Ας το δοκιμάσω κι αυτό...". Δεν θα αναφερθώ καθόλου στη διάρκεια της πρώτης μας συνάντησης. Όταν άνοιξα την πόρτα να φύγω όμως, ήξερα! Δεν μου μίλησε για θεραπεία. Δεν μου μίλησε για μαγικές συνταγές. Μου εξήγησε, μου απάντησε και με καθοδήγησε να ψάξω κι άλλο... Μου έδωσε προοπτική και απόλυτη ελευθερία να αποφασίσω. Μου μετέδωσε την ηρεμία της με τον τρόπο που μου μιλούσε, όπως με κοιτούσε και όπως με άκουγε! Ενάμιση χρόνο μετά έπαψα να πιστεύω σε "μαγικές" συνταγές και λύσεις. Είναι γνωστό εξάλλου ότι μάγισσες δεν υπάρχουν. Για νεράιδες όμως δεν βάζω στοίχημα... Υ.Γ. Έχω λεύκη δώδεκα χρόνια και ψωρίαση εφτά. Έκανα πολλές προσπάθειες. Εδώ και ενάμιση χρόνο η λεύκη μου παραμένει όπως ήταν, η ψωρίασή μου αν μπορώ να την ποσοστοποιήσω εξαφανίστηκε στο 80%. Η προσπάθεια συνεχίζεται κι ας έρχονται στιγμές που λυγίζω, συνεχίζω. Έχω αποτέλεσμα που αυξάνει την πίστη μου και την καλή μου νεράιδα να με βοηθάει!
Δ. Π.
Επισκέφτηκα την Κα Αλεξανδρή, στα πλαίσια της προσπάθειας μου να περιορίσω το σωματικό μου βάρος. Δεν ήταν η πρώτη διατροφολόγος που είχα επισκεφθεί. Είμαι ορθοπαιδικός χειρούργος με έντονα κ απαιτητικά ωράρια εργασίας. Βρίσκομαι, λοιπόν, καθημερινά στη θέση αυτού που συμβουλεύει τον πάσχοντα και έτσι μπορώ να κρίνω κ τον τρόπο που δίνονται συμβουλές. Η κα Αλεξανδρή γνωρίζει άριστα το αντικείμενο της και αυτό φαίνεται στη σιγουριά με την οποία αναλύει το πλάνο διατροφής χωρίς να πλατιάζει. Αγαπά αυτό που κάνει γιατί σέβεται τον συνομιλητή της και βρίσκει κατάλληλες λύσεις ανάλογα με τα ωράρια του και τις συνήθειες διατροφής του. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα ως διατροφολόγο.
Δ. Μ.
Επισκέφτηκα την Δήμητρα πριν περίπου ένα χρόνο και μου έβγαλε ένα πρόγραμμα διατροφής ύστερα από εξετάσεις στις οποίες είχα κάποιες διατροφικές ελλείψεις. Όταν την επισκέφτηκα στο γραφείο είχε μια πολύ θετική ενέργεια και αύρα την οποία θυμάμαι ακόμα. Ακολούθησα το πρόγραμμα διατροφής που μου έβγαλε καθώς και τις διατροφικές συμβουλές και μετά από λίγους μήνες ενώ δεν είχα χάσει κιλά με ρωτούσαν όλοι αν αδυνάτησα. Είχα, προφανώς, ''ξεπρηστεί'' αποφεύγοντας τις λάθος τροφές, είχα καλύτερη ενέργεια και σταμάτησα να έχω καούρες !
Μ. Ε.
Μια διακεκριμένη επαγγελματίας με ιδιαίτερες γνώσεις, χαμόγελο, άριστη επικοινωνία. Με τις απαραίτητες αλλαγές στην διατροφή μου, είχα άμεση βελτίωση σε προβλήματα γαστρεντερικά, αναπνευστικά αλλά και αλλεργικής φύσεως που επηρέαζαν αισθητά την καθημερινότητα μου. Και κάπου εκεί ανάμεσα σε αλεύρι ζέας, κράκερ βρώμης και σπαγγέτι ντίνκελ αναδύθηκε μια υπέροχη φιλία. Μια φιλία πλημμυρισμένη από εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια πασπαλισμένη από νιφάδες καρύδας, δυνατή σαν τσάι matcha, ξεχωριστή σαν βανίλια μαγαδασκάρης, γλυκειά σαν σιρόπι σφενδάμου.
Τ. Κ.
Επισκέφτηκα την κυρία Αλεξανδρή στην προσπάθεια μου να βρω λύση στα προβλήματα αϋπνίας και γαστρεντερικών διαταραχών,που υποβάθμιζαν την ποιότητα ζωής μου. Με μια ολιστική και εντελώς διαφορετική προσέγγιση,μου έδειξε ότι είναι στο χέρι μου να υιοθετήσω εκείνες τις συμπεριφορές και συνήθειες που θα με φέρουν πιο κοντά στο σκοπό μου! Μαζί ανακαλύψαμε πως αν οι σκέψεις και οι ενέργειες μου αντανακλούν την ποιότητα ζωής που ονειρεύομαι,τότε έχω όλα τα εργαλεία! Μέσω του NLP και την διατροφική καθοδήγηση της, έμαθα να αποβάλω οποιαδήποτε σκέψη συναίσθημα και τροφή με απομακρύνουν από το σκοπό μου,ενώ παράλληλα αναπτύξαμε και αξιοποιήσαμε μοτίβα και συμπεριφορές που εξυπηρετούν την ευεξία μου!!
Μ. Β.