Θεραπευτική διατροφή και πρόληψη

Ένας από τους πλέον βασικούς παράγοντες για τη διασφάλιση της υγείας των ατόμων είναι η ισορροπημένη υγιεινή διατροφή. Οι κακές διατροφικές συνήθειες οδηγούν στην αύξηση του σωματικού βάρους, καθώς και στη υπονόμευση της ορθής λειτουργίας του οργανισμού.

Σήμερα, περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους ενήλικες είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ή αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Το θετικό στοιχείο είναι ότι όλες αυτές οι νόσοι είναι σε μεγάλο βαθμό προβλέψιμες. Μπορούμε επομένως να αποφύγουμε τις αρνητικές επιπτώσεις τους, καθώς είναι στενά συνδεδεμένες με τον τρόπο ζωής μας και τη διατροφή. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε μια επιστημονική ανακάλυψη ή μια μαγική συνταγή για να μάθουμε τι πρέπει να κάνουμε. 

Η ισορροπημένη υγιεινή διατροφή περιλαμβάνει

Επίσης, είναι σημαντικό να λαμβάνουμε υπόψιν το γεγονός ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ένα δυναμικό σύστημα το οποίο μεταβάλλεται, αυτό συνεπάγεται αλλαγές στις ανάγκες του άρα και στην διατροφή.

Ισορροπημένη διατροφή για υγεία και πρόληψη δεν είναι ο αριθμός των θερμίδων μέσα στην ημέρα, ούτε η κατανάλωση προϊόντων light ή χωρίς γλουτένη αλλά πολλά περισσότερα. Είναι στάση ζωής.

Αν θέλετε, πραγματικά, να είστε υγιής και να μάθετε ποια είναι η κατάλληλη για τον οργανισμό σας διατροφή για πρόληψη και υγεία, απαιτείται να μάθετε το σώμα σας και τις ανάγκες αυτού και να απευθυνθείτε σε καταρτισμένο διατροφολόγο ώστε να πετύχετε τον σκοπό σας.

Αν είστε άτομα που επιθυμούν να εξελιχθούν σε σχέση με

τότε μπορούμε μαζί να ξεπεράσουμε την οποιαδήποτε δυσκολία/ εμπόδιο και να πετύχετε τους στόχους σας.

Ειδικότερα, αναλαμβάνω άτομα

με νοσήματα που διαρκούν πάνω από 3 μήνες (χρόνια νοσήματα) όπως για παράδειγμα η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, οστεοπόρωση κ.ο.κ.

τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως υπέρταση, γαστρεντερικές διαταραχές, δυσκοιλιότητα, ευερέθιστο έντερο, δερματίτιδα, έκζεμα κ.ο.κ.

στα οποία ο οργανισμός προκαλεί βλάβες στους ίδιους τους ιστούς και τα όργανά του (αυτοάνοσα νοσήματα), όπως συμβαίνει στη νόσο Crohn, ψωρίαση, πολλαπλή σκλήρυνση, θυρεοειδίτιδα Hashimoto, ρευματοειδή αρθρίτιδα, ψωρισιακή αρθρίτιδα κ.α

υγιή, τα οποία επιθυμούν να αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειάς τους και να παραμείνουν στην επιθυμητή κατάσταση.

τα οποία επιθυμούν να αυξήσουν την αθλητική τους απόδοση.